Publicerad den

Duka till ett dinosauriekalas

Kalas med dinosaurietema – Dukning och mat

Här är några kreativa och roliga förslag på saker du som skall anordna ett dinosauriekalas kan tänka för att skapa en dukning med dinosaurietema som kommer att vara en stor hit hos både barn och vuxna. Från festliga drycker till smakfulla maträtter som är formade som dinosaurier, till en spännande tårtdekoration och tematiska dekorationer, finns det många sätt att förvandla din fest till ett dinosaurieäventyr. Ett prisvärt exempel på hur enkelt ett kalas med dinosaurier kan vara ser ni på bilden.

Pappmuggar Dinosauriekalas
Pappmuggar till ett Dinosauriekalas

Ett genomtänkt dinosauriekalas

Man kan starta temat med dinosaurier långt innan kalaset börjar genom att använda inbjudningskort gjorda för ett dinosauriekalas så vet alla deltagarna mer av vad de har att vänta.

  1. Bakverk: Baka dinosaurieformade muffins eller småkakor som du kan använda som dessert på festen. Du kan även dekorera dem med grädde eller frosting för att göra dem mer attraktiva. Du kan även köpa dinosaurieformade kakformar som du kan använda för att baka dina bakverk.
  2. Drycker: För en mer festlig touch, servera drycker i flaskor med dinosauriemotiv. Du kan till exempel använda färgglada juiceflaskor eller läskflaskor som du har dekorerat med dinosaurieetiketter.
  3. Sallader: Skapa sallader med färsk frukt som är formade som dinosaurier. Du kan till exempel använda druvor, bananer, äpplen och andra frukter för att skapa en lekfull och festlig sallad.
  4. Grönsaker: Använd grönsaker som “bebyggelse” på dukningen. Du kan till exempel använda blomkål, broccoli, morötter och andra grönsaker som du har skurit i form av dinosaurier eller andra dinosaurierelaterade objekt.
  5. Köttbaserade alternativ: Servera köttbaserade alternativ som du har dekorerat med dinosauriemotiv. Du kan till exempel använda kyckling eller kalkon och dekorera dem med grönsaker eller frukt som du har skurit i form av dinosaurier.
  6. Tårtdekoration: En tematisk tårtdekoration som visar en dinosaurie som äter en grönsak eller ett annat tema som passar in på festen kan vara en rolig touch. Du kan till exempel använda små leksaker som du har köpt eller gjort själv för att dekorera tårtan.
  7. Dekorationer: Lämpliga dekorationer som dinosaurieballonger, dinosauriebanner och dinosauriesmåleksaker kan hjälpa till att skapa en mer festlig atmosfär på festen. Du kan sprida ut dem på bordet eller använda dem som centerpieces.

Genom att inkludera dessa element i din dukning med dinosaurietema, kommer du att skapa en rolig och minnesvärd fest för alla som deltar. Sedan tidigare kan man läsa om fler tips för att anordna ett suveränt dinosauriekalas.