Publicerad den

Att välja rätt babyfilt

Att tänka på när man väljer babyfilt

Det är viktigt att välja rätt babyfilt för att din bebis skall sova så bekvämt och säkert som möjligt. Vårt utbud av babyfiltar är stort, och inte helt enkelt att välja bland. Här är några av de viktigaste sakerna att tänka på när du väljer en babyfilt:

  1. Material: Materialet på babyfilten spelar en avgörande roll i hur bekväm och säker den är för bebisar att sova på. Mjuka och mjuka bomullsfiltar, muslinfiltar, ullfiltar, fleecefiltar och filtar med kapselformade fyllningar är alla bra alternativ.
  2. Storlek: Välj en filt som är stor nog för bebisens ålder och storlek, och som är tillräckligt tjock och stödjande för att ge bebisen den komfort och stöd den behöver för en god natts sömn.
  3. Säkerhet: Se till att filten inte är för tjock eller för stor, eftersom detta kan öka risken för kvävning eller överhettning. Det är också viktigt att välja en filt som inte innehåller några farliga kemikalier eller skadliga substanser.
  4. Bekvämlighet: Bebisar sover bäst när de är bekväma och komfortabla, så se till att välja en filt som är mjuk, mjuk och lätt.
  5. Användbarhet: Filtar med kapselformade fyllningar eller elektriska filtar är en bra val för bebisar som har svårt att hålla sig varma, eller som har speciella behov såsom sömnapné.

Genom att tänka på dessa fem punkter redan innan man handlar och sedan välja den babyfilt som passar din bebis bäst gör det mycket enklare att välja rätt babyfilt. Skulle man märka att filten inte passar av någon anledning är priset såpass modest att det faktiskt går att köpa en eller ett par till filtar. Eller så stickar man en egen.

Stickmönster - Plisséstickad babyfilt
Stickmönster – Plisséstickad babyfilt för de som vill göra egna filtar

Mönstrade babyfiltar

Det finns många mönster att välja bland när det gäller babyfiltar, från enkla enfärgade filtar till mer livfulla och dekorativa mönster. Mönster kan hjälpa till att göra filten mer rolig och attraktiv för bebisar, samtidigt som de kan bidra till att skapa en känsla av trygghet och säkerhet för bebisen. Du kan välja en filt med en stilren och elegant design om du vill att filten ska vara enkel och sofistikerad, eller välja en med ett mer lekfullt och färgrikt mönster om du vill att bebisen ska känna sig uppskattad och älskad. Kanske vill man även att filten skall matcha spjälsängen eller vaggan vad gäller färg och mönster.