Publicerad den

Babynest – Är designen viktig?

Babynest: Säkerhet och komfort i första rummet

Det finns en mängd olika babynests design och utformningar att välja mellan, och var och en har sina unika fördelar. Här är några av de mest vanliga skillnaderna:

 1. Storlek och form: Babynester finns i en mängd olika storlekar och former, inklusive rektangulära, runda och ovala. Vissa är små och kompakta, medan andra är större och mer utförda.
 2. Material: Babynester kan göras av en mängd olika material, inklusive bomull, frotté, mikrofiber och sammet. Varje material har sina unika egenskaper, såsom mjukhet, hållbarhet och andningsförmåga.
 3. Säkerhetsfunktioner: Vissa babynester har säkerhetsfunktioner som säkerhetsbälten och kantstöd, för att hindra baby från att ramla ut. Andra har säkerhetsstänger eller sidopaneler för att hålla baby på plats.
 4. Mobilitet: Vissa babynester är bärbara och lätta att ta med sig, medan andra är mer statiska och stora. Mobilitet kan vara viktigt för föräldrar som vill ha en babynest som de kan ta med sig på resor eller flytta från rum till rum.
 5. Stil och utseende: Babynester finns i en mängd olika stilar och utseenden, inklusive enkla och neutrala, till mer färgglada och mönstrade. Var och en har sitt eget unika utseende och kan hjälpa till att passa in med den övriga inredningen i rummet.

Att välja rätt babynest är individuellt och en smakfråga som beror på föräldrarnas behov och preferenser. Det viktigaste är att se till att babynesten är säker, bekväm och ger det stöd som bebisar behöver för en god natts sömn och vila.

PQP Babynest - Rosa
PQP Babynest – Rosa

Att tänka på innan du köper ett babynest

Så med samma punkter; vad skall man tänka på innan man köper ett babynest?

 1. Storlek och form: Se till att babynestet passar i sängen och är tillräckligt stort för din baby.
 2. Material: Välj ett material som är mjukt, andas och lätt att tvätta.
 3. Säkerhet: Kolla att babynestet har CE-märkning och uppfyller säkerhetskraven enligt EN-standarden.
 4. Transportabilitet: Om du planerar att ta med dig babynestet när du reser, se till att det är lätt att bära och packa.
 5. Pris: Babynest finns i olika prisklasser, välj ett som passar ditt budget och har de funktioner du behöver.
 6. Märke och kvalitet: Titta efter ett babynest från ett välkänt märke med goda recensioner från andra föräldrar.